Afbeelding

Winst en verlies zondagclubs

REGIO - WEO heeft zondag een 6-0 overwinning geboekt op Alteveer en blijft in de race voor de nacompetitie. Woltersum en Oldambtster Boys verloren ruim van respectievelijk de nummers één en twee van de ranglijst.

Voor WEO was er zondagmiddag geen vuiltje aan de lucht. Zelf miste het enkele spelers, maar dat gold ook voor tegenstander Alteveer dat zelfs een veldspeler in het doel had. In het eerste bedrijf scoorden Kebba Darboe en Niels Jansen voor de thuisclub. Er waren kansen op meer, maar die werden niet benut. Na de rust was WEO productiever. Jarno Oolders en Niels Jansen troffen beide twee keer doel zodat een 6-0 zege de boeken in ging.

Woltersum weerde zich in het uitduel tegen de aanstaande kampioen Veelerveen dapper, maar verloor wel. Het eerste half uur hield gelegenheidsdoelman Jesper Bouwman zijn doel schoon, maar daarna vielen er snel twee tegentreffers. De 3-0 viel uit een omstreden strafschop en dat was ook de ruststand. Met een keihard diagonaal schot maakte de thuisploeg er 4-0 van en uit een strafschop, die in eerste instantie door Bouwman werd gestopt maar moest worden overgenomen, werd het 5-0. In het laatste kwartier redde Woltersum nog knap de eer en bepaalden Marco en Dani van Dijk de eindstand op 5-2.

In Beerta leed Oldambtster Boys een te verwachten nederlaag. Tegen THOS, de nummer twee op de ranglijst van 5C, werd het 6-0 en daar viel niks tegen in te brengen. In de eerste helft konden Dennis Burema en Waldo Droppert nog wat speldenprikjes uitdelen, maar verder was het woord aan de thuisclub.