Shaimo Hooi is namens NEC een tegenstander net te snel af.
Shaimo Hooi is namens NEC een tegenstander net te snel af.

Ruime winst voor NEC Delfzijl; remise voor Omlandia bij TLC

Sport

DELFZIJL - In de derde klasse C is NEC Delfzijl zaterdag gestart met een ruime overwinning. Tegen Noordwolde werd het 7-1 en vijf van de zeven treffers vielen binnen een tijdsbestek van een kwartier. TLC-Omlandia eindigde in een bloedeloze 0-0.

Op het eigen sportpark Centrum ontving NEC Delfzijl zaterdagmiddag Noordwolde, de club waar NEC-trainer Roy Kamps vorig jaar nog de leiding had, terwijl Noordwolde trainer Edwin Hodzic vorig seizoen nog bij NEC voetbalde. De bezoekers kozen voor een compact verdedigend concept en voor NEC was het zaak om de ruimte op de zijkanten te zoeken, soms afgewisseld met een diagonale bal. Aanvankelijk koos NEC te veel voor de lange bal maar die gleed vaak te ver door op het kunstgras. 

Bovenliggend

NEC was wel duidelijk bovenliggend en kwam na ruim een half uur op een 1-0 voorsprong door een treffer van Dion Zimmerman. Dat was ook de ruststand. Tien minuten in het tweede bedrijf zorgde Abdi Ege voor de 2-0 en toen was de ban gebroken. Noordwolde wilde nog wat forceren en NEC kreeg meer ruimte. Sem Switynk zorgde voor de 3-0, terwijl Abdi Ege met zijn tweede van de middag de 4-0 op het scorebord bracht. 

De 17-jarige Syan Sowikrowo kreeg een kwartier speeltijd en stond nog maar koud binnen de lijnen ton hij de 5-0 voor zijn rekening nam. Twee minuten later was het alweer raak. Ook Dion Zimmerman scoorde tweede keer voor de 6-0. 

Noordwolde kon, overigens zonder succes, alleen wat gevaar stichten uit spelhervattingen. Door enkele wisselingen was Gillermo Slijmgaard van centrale middenvelder verkast naar de linksback plaats en vanaf die plek zag Erwin Noordhof hem vertrekken en bediende Slijmgaard met een goede pass. Die trok vervolgens door en schoot prachtig de 7-0 binnen. 

“In deze fase was het genieten van het spel van deze jonge ploeg”, meldde coach Roy Kamps na afloop. In de slotfase verslapte het echter nog wat en door een te laat ingezette sliding veroorzaakte Mark Santing een strafschop die door Noordwolder Marco Vos in de spreekwoordelijke eretreffer werd omgezet.

Omlandia

Omlandia keerde met een punt terug uit Leek waar de wedstrijd tegen de Tolbert-Leek Combinatie was geëindigd in een bloedeloze 0-0. De ploeg van trainer/coach Marcel de Groot moest het ruim een uur doen met tien man omdat Max Bulthuis al in minuut 25 een enigszins discutabele gele kaart opliep en omdat hij al eerder in de wedstrijd een dergelijke prent had gezien, moest hij het veld ruimen. Dat betekenden dat de anderen veel werk moesten verzetten terwijl TLC trachtte te profiteren door er vol voor te gaan. Omlandia doelman Devon Harmsma moest vol aan de bak en hield met een paar goede reddingen zijn ploeg op de been. Omlandia zelf kwam in het eerste bedrijf nog wel tot twee goede kansen. De laatste twintig minuten werden door trainer de Groot drie verse spelers ingebracht en was het vooral tegenhouden om toch een punt in de wacht te slepen.

Komende zaterdag reist Omlandia af naar Niekerk en zal opnieuw voor de winst gaan.