Afbeelding

Het doek valt voor NEC Delfzijl na 1-2 nederlaag

Sport

DELFZIJL - Voor NEC Delfzijl is het doek gevallen. Zaterdag werd met 1-2 van De Weide verloren en daardoor is degradatie niet meer af te wenden.

Het hele seizoen stonden de Delfzijlsters onderaan en door de nederlaag van zaterdag tegen De Weide, de voorlaatste op de ranglijst, is degradatie na zeven jaar tweede klasse een feit.

Voorafgaand aan het duel was er nog een klein sprankje hoop op een wondertje en de start was ook goed. Na een overtreding op Christian Lambeck nam Dion Zimmerman een vrije trap die werd gepareerd, maar in de rebound was er Jeffrey Roeters die attent was en in minuut 16 de 1- 0 scoorde.

Rond het half uur was er een scrimmage voor het NEC-doel waarop doelman Bas Westerhuis een inzet wegwerkte, waarna de bal op het lichaam en de arm van Edwin Noordhof kwam. Het gevolg was een strafschop en een als overdreven ervaren rode kaart voor Noordhof. De strafschop werd benut en NEC moest een uur lang met tien man verder. Dat werd tot een kwartier voor tijd zonder tegentreffers volgehouden, maar omdat er gewonnen moest worden werden er risico’s genomen. Hiervan profiteerde De Weide en het werd 1-2.

Het laatste kwartier nam bij De Weide een veldspeler de plaats van de geblesseerde doelman over, maar de NEC’ers verzuimden om die op de proef te stellen. Onder leiding van de nieuwe trainer Roy Kamps mogen de Delfzijlster proberen om in de derde klasse te werken aan herstel om zo spoedig mogelijk weer een stap omhoog te maken.