Afbeelding

Remise voor NEC Delfzijl

Algemeen

Na de 0-1 nederlaag van vorige week door een doelpunt van Achilles 1894 in de slotminuut waren de Delfzijlsters in de wedstrijd tegen LTC gebrand op een zege. De ploeg begon scherp aan het duel waarin de ploegen in de beginfase aan elkaar gewaagd waren.

Op het eigen sportpark Centrum heeft NEC Delfzijl zaterdag met 2-2 gelijkgespeeld tegen LTC. Die stand was bij de rust al bereikt. In de tweede helft speelde de thuisploeg voornamelijk op de helft van de tegenstander, maar doelpunten bleven uit.

Na tien minuten kwam de thuisploeg op een ongelukkige wijze op achterstand toen een schot vanaf een meter of twintig door Quirijn Boelens van richting werd veranderd en doelman Jelmer Kiewiet kansloos was.

Tien minuten later werden de zaken weer recht getrokken. Bram Mulder dook alleen voor de Asser doelman op en schoot de 1-1 binnen. Zeven minuten later kon dezelfde speler na een goede steekbal van Quirijn Boelens NEC op een 2-1 voorsprong zetten.

Op slag van rust kwamen de gasten toch weer op gelijke hoogte. Na balverlies van NEC op links volgde een crosspass naar de rechterkant, waaruit vervolgens de 2-2 werd gescoord.

De tweede helft speelde zich voornamelijk af op de helft van LTC. De bezoekers kregen maar één echte kans, maar die werd door Jelmer Kiewiet knap onschadelijk gemaakt. De thuisploeg kon het overwicht niet in treffers uitdrukken, mede door een aantal goede reddingen van de Drentse doelman. Trainer Marshall Pourier was niet ontevreden over het door zijn mannen vertoonde spel, maar de remise voelde voor hem wel als het verlies van twee punten.