Afbeelding

Verlies VVS-Oostwold en Boys

OOSTWOLD - VVS heeft zaterdag op eigen veld met 0-1 verloren van Meeden waar 0-0 de uitslag had moeten zijn. Wagenborger Boys verloor tegen Meeden teleurstellend met 2-1 en Oldambtster Boys Za werd op eigen veld met 1-10 afgedroogd door SC Scheemda.

In een wedstrijd, mooi om te zien en met veel strijd en inzet van beide kanten, verloor VVS-Oostwold door een ongelukkige tegentreffer in de ultieme slotfase. Met nog een half uur te gaan werd VVS’er Sander Dijkstra met rood van het veld gestuurd na een onnodige overtreding rond de middenlijn. VVS kreeg nauwelijks kansen. Meeden wel, maar VVS-doelman Tim Ludwig stond opgelegde kansen van de bezoekers in de weg met knappe reddingen. Juist deze keeper liet twee minuten voor tijd een bal door zijn handen glippen waardoor Meeden de 0-1 kon scoren.

“Gewoon waardeloos”, meldde Wagenborger Boys trainer Reitze Enderlé na afloop van de uitwedstrijd tegen Muntendam die met 2-1 werd verloren. “Hier hadden we punten kunnen pakken, maar de kansen werden gemist en de tegentreffers weggegeven”. Na rust kwamen de Wagenborgers nog wel op voorsprong uit een door Wesley Sannes genomen strafschop, maar waren verdedigend niet bij de les waardoor de thuisploeg op gelijke hoogte kon komen. In de extra tijd werd er onvoldoende gereageerd op een crossbal waaruit Muntendam de winnende 2-1 kon scoren.

Oldambtster Boys verloor zaterdag op eigen veld kansloos met 1-10 van SC Scheemda dat door velen als kampioenskandidaat wordt gezien. De eretreffer kwam voor rekening van Lars de Jonge. Danny Blaauw nam de helft van de Scheemder productie voor zijn rekening.