Siddeburens Ruben van der Ploeg (9) duelleert met een tegenstander om de bal.

Verlies Siddeburen, zege VVS, remise Wagenborger Boys

Sport

GRONINGEN - Siddeburen heeft zondag het uitduel tegen Groninger Boys met 2-0 verloren. VVS-Oostwold had geen moeite met Damacota en Wagenborger Boys speelde op eigen veld met 1-1 gelijk tegen Warffum.

In een wat eigenlijk een typische 0-0 wedstrijd was, verloor Siddeburen zondag toch met 0-2 van Groninger Boys. Er waren aan beide kanten niet veel kansen. ,,Een onnodige nederlaag”, vond trainer Auke Birza. ,,We toonden veel te veel ontzag voor de tegenstander.”

Het eerste bedrijf was er een licht overwicht te zien voor de gastheren en rond minuut 35 kreeg Siddeburen een op het oog onnodige tegentreffer te incasseren. Een schot van een Stad-Groninger leek houdbaar voor Siddeburen-doelman Moesker, maar dat bleek in werkelijkheid niet het geval.

Na de thee leek de wedstrijd in het voordeel van Siddeburen te kantelen, maar wat een treffer leek te worden werd dat op miraculeuze wijze niet. Na een aanval over de linker flank werd de bal door Siddeburen ingeschoten en in de Groninger defensie geblokt. Uit de rebound kon Julian Pot van dichtbij uithalen, maar de bal werd op de één of andere manier toch nog van de doellijn gehaald.

Tot overmaat van ramp werd het ook nog 2-0. Om nacompetitie te ontlopen moet Siddeburen nu op pinkstermaandag op eigen veld winnen van De Wilper Boys, dat bij verlies veroordeeld is tot nacompetitie, terwijl HSC punten moet laten liggen tegen Asser Boys. ,,We moeten er echt voor gaan en doordrongen zijn van de situatie”, aldus Auke Birza.

Wagenborger Boys

In een open wedstrijd met veel spanning heeft Wagenborger Boys zaterdag op eigen veld met 1-1 gelijk gespeeld tegen Warffum. Trainer Reitse Enderlé kon weer beschikken over een aantal van blessures teruggekomen spelers, had JO-19 keeper Daan Huizing onder de lat en JO-17 speler Twan Hiemstra in de basis.

In een gelijk opgaand duel was het bij rust nog 0-0. Kort na de hervatting kwam de thuisploeg op voorsprong. Na een goed uitgevoerde aanval was het Emiel Kort die Wagenborger Boys op een 1-0 voorsprong zette. De wedstrijd bleef spannend en met nog een kwartier te gaan kwam Warffum weer op gelijke hoogte. Gezien het beeld van de hele wedstrijd was de remise een voor beide ploegen een acceptabele afloop.

Wagenborger Boys sluit het seizoen zaterdag af met een uitduel bij Ezinge.

VVS Oostwold

Voor zowel VVS Oostwold als voor tegenstander Damacota voelde de voorlaatste wedstrijd van de competitie als een verplicht nummertje. Er stond niets meer op het spel dan alleen des keizers baard. Met een paar goed uitgespeelde aanvallen wist VVS de tegenstander weg te spelen en er waren kansen op nog veel meer. Na zes minuten zorgde Jeroen Brul voor de 1-0 en rond het half uur maakte Sven Heikens er 2-0 van, hetgeen ook de ruststand betekende.

Met nog een kwartier te gaan was het Gerjan Drenth die de 3-0 liet aantekenen en Mika Hillenga maakte er nog 4-0 van.

VVS Oostwold sluit het seizoen zaterdag af met een uitduel tegen Erica 86.