Afbeelding

Siddeburen uit de beker

Sport

SIDDEBUREN - Vierdeklasser Siddeburen heeft zondagmiddag thuis het bekerduel tegen eersteklasser GVAV Rapiditas kansloos verloren. Het werd 1-6.

Trainer Peter Poort had zijn strategie ingesteld op het klasseverschil, maar die kon al na twaalf minuten overboord worden gegooid. In minuut tien werd Jason Weites op een gele kaart getrakteerd vanwege onbesuisd inkomen. Die waarschuwing hielp echter niet, want twee minuten later presteerde dezelfde speler het om een identieke actie uit te voeren met een zelfde gevolg en twee keer geel is rood.

Siddeburen moest met tien man verder tegen een GVAV dat met een hogere handelingssnelheid veel beter was dan de Siddebuursters. Bij rust stond het 0-3, maar na de doelwisseling kon de thuisploeg toch iets terug doen. Door een slim overstapje van Karsten Wieringa kon Ruben van der Ploeg uitbreken en de 1-3 in de boeken brengen.

Siddeburen bleef verzet bieden, toonde een goede mentaliteit, maar kon toch niet voorkomen dat de bezoekers nog uitliepen naar 1-6. Bij een 1-5 stand was er nog een mooie kans voor de ingevallen Gialt Faber, maar die werd niet benut.