Afbeelding

Farmsum 0-0; verlies Woltersum

FARMSUM - Farmsum is zondagmiddag op eigen veld niet verder gekomen dan een bloedeloze 0-0 tegen DWZ. In Woltersum had het veel hoger geklasseerde Kloosterburen het moeilijk, maar de thuisclub moest toch het hoofd buigen. Het werd 1-4.

Een 0-0 wedstrijd heeft als voordeel dat de spanning er tot het einde in blijft, maar het uitblijven van kansen gaf de toeschouwers weinig hoop dat Farmsum of DWZ aan het langste eind zou trekken. Er konden slechts twee reële scoringsmogelijkheden worden genoteerd. In de eerste helft was er een goede kans voor de bezoekers, maar een prima redding van Farmsum-doelman Damon Vos stond een treffer in de weg. Na de doelwisseling was het voor hetzelfde doel dat Teun Westerhuis een kans onbenut liet na een fout van de DWZ-doelman. Het scorebord bleef dus onaangeroerd.

In Woltersum speelden de gelijknamige club en Kloosterburen een leuke pot voetbal. De bezoekers kwamen al snel op voorsprong, die werd verdubbeld doordat de laatste man van Woltersum heel ver achter de defensie stond en daarmee buitenspel ophief. Woltersum knokte zich terug en nog voor de rust was het Tabe van der Laan die op aangeven van Noah Darwinkel de 1-2 scoorde.

Een kwartier na rust kwam Kloosterburen op 1-3, leek de wedstrijd op slot, maar bij de thuisploeg leefde toch het gevoel dat het nog kon. Ze kregen wel wat kansen, maar troffen een goede keeper van Kloosterburen op hun weg. In minuut 78 was er een overtreding van Woltersum, volgens de thuisploeg buiten de zestien, volgens de scheidsrechter daarbinnen. De strafschop werd benut.