Sidney Kosse (rechts) maakt het namens Farmsum een tegenstander lastig.

Nipte nederlaag Farmsum, remise SGV en verlies NEC Delfzijl

FARMSUM - Farmsum heeft zondag op eigen veld met 3-4 verloren van Kloosterburen, terwijl er wel meer in had gezeten voor de thuisclub. SGV miste zes selectiespelers en aangevuld met jeugdspelers speelde het uit tegen GRC Groningen met 2-2 gelijk. In Groningen verloor NEC Delfzijl met 0-2 van een voor elke meter vechtend The Knickerbockers. Het creëerde zelf nauwelijks kansen en incasseerde door persoonlijke fouten de twee tegentreffers.

Farmsum-trainer Peter Ernst zag Abraham en was voor die gelegenheid door zijn vrouw meegetroond naar Italië. Elftalleider Kevin Meertens nam zijn taak als coach over en zag na tien minuten Farmsum op een 1-0 voorsprong komen door een kopbal van Teun Westerhuis.

Na een klein half uur kwamen de bezoekers weer op gelijke hoogte. Vlak voor de thee was er nog een mooie kans voor de gastheren om weer op voorsprong te komen, maar Robert Veenhuis zag zijn inzet net naast gaan. In een open wedstrijd was het Farmsum-doelman Damon Vos die een inzet niet onder controle kon krijgen, waarvan Kloosterburen profiteerde voor de 1-2. Daarna was het weer de beurt aan Teun Westerhuis die na een steekpass van Danny de Vries de stand weer in evenwicht bracht. Kloosterburen sloeg echter weer terug. Na een redding van Damon Vos werd uit de rebound de 2-3 gescoord.

Met het mooiste doelpunt van de wedstrijd bracht Xander Zuur de ploegen wederom op gelijke hoogte. Op de hoek van de zestien nam hij een hoge bal volley op de slof en schoot hij het leer onhoudbaar in de kruising. Na een kans op de 4-3 voor Farmsum ontsnapten de bezoekers en kregen ze alle ruimte om de winnende 3-4 te scoren in een wedstrijd waarin Farmsum een licht overwicht had, maar Kloosterburen beter met de kansen omging.

SGV

SGV speelde in de uitwedstrijd tegen GRC Groningen met 2-2 gelijk, maar trainer Michel Dammer was na afloop toch teleurgesteld. ,,We hadden dit moeten winnen”, zo stelde hij.

Al in de eerste minuut verzuimde Luca van Loenen om zijn ploeg op voorsprong te zetten, maar kort daarna stuurde hij Jos Hoeksema weg, die de keeper passeerde en de 0-1 binnen schoot. In de extra tijd van de eerste helft was niet adequaat reageren op een verre inworp de oorzaak van een tegentreffer. Direct in het tweede bedrijf stelde Kevin den Otter Jos Hoeksema in staat om zijn tweede van de middag te scoren. Rond het uur ging de SGV-verdediging onder een voorzet door waarvan GRC profiteerde voor de 2-2. Een schot van de zestienjarige Sven Korthuis, die in de basis was gestart, ging maar net naast. De ingevallen junior Wouter Steen liet een goede indruk achter.

NEC Delfzijl

Bij NEC Delfzijl deed het gemis van Gillermo Slijmgaard en Abdi Ege zich voelen, terwijl na tien minuten ook Mark Santing uit moest vallen. Aanvallend kwamen de Delfzijlster tot het strafschopgebied, waar het stokte. De twee tegentreffers kwamen door een persoonlijke fout van doelman Erwin Noordhof en een misverstand tussen hem en Arjan Klasens.