De succesvolle leden van Showteam Revolution Delfzijl.
De succesvolle leden van Showteam Revolution Delfzijl.

Showteam Revolution Delfzijl begint goed aan nieuw twirlseizoen

Sport

SCHEEMDA - Showteam Revolution Delfzijl is zaterdag goed voor de dag gekomen bij de eerste wedstrijd van het nieuwe twirlseizoen. In de sporthal in Scheemda werden meerdere podiumplaatsen in de wacht gesleept.

Op het onderdeel 1 baton jeugd 2 basis wist Destiny Habing een bronzen medaille te halen en tevens plaatsingspunten voor de Provinciale Kampioenschappen te bemachtigen. Karlijn Atzema werd in deze categorie 5e. Beide dames deden ook mee op het onderdeel Dancetwirl. Karlijn werd hier opnieuw 5e en Destiny behaalde een 1e plaats. Beiden scoorden ze voldoende punten voor deelname aan de Provinciale Kampioenschappen. 

In de categorie Dancetwirl Junior Basis deden zeven leden van de vereniging mee. Sara van der Veen, Elise Oost en Mancika de Leeuw kwalificeerden zich op dit onderdeel voor de kampioenschappen in november van dit jaar, evenals Dewi Rooske en Selin van der Veen in de Senior Basis Divisie. 

Paris Koorenhof en Natascha Kalkman behaalden als duo in de Junior basisklasse een bronzen medaille. Het duo Sara en Selin van der Veen haalde goud en met plaatsing en Elise Oost en Janieke Knez zilver met plaatsing. Het B team werd 2e in hun categorie en het Large team mocht de 1e prijs mee naar huis nemen. 

Voor Karlijn Atzema was het helemaal een bijzondere dag. De KNMO-MGD Star of de Day werd aan haar toegekend. De deelnemers worden hiervoor vooral beoordeeld op uitstraling en enthousiasme. Een flinke opsteker voor Karlijn.

Het was een drukke dag voor de meiden en trainsters Brenda van der Broek en Janieke Knez. In totaal leverde Showteam Revolution 22 deelnemers. Moe maar zeer voldaan kijken leiding en leden terug op een sportieve en gezellige dag.