Quinten Luider gaat namens Omlandia voor de bal. Links Ruben Meier.

Omlandia langs SC Scheemda; remise Poolster tegen RZ Baflo

TEN BOER - Na een belabberd slechte eerste helft heeft Omlandia zich zaterdag in het tweede bedrijf tegen SC Scheemda hersteld en kon het de drie punten in eigen huis houden. In Baflo duurde de wedstrijd voor Poolster net iets te lang. In het laatste kwartier zag de ploeg van trainer Jeroen de Groot een 0-2 voorsprong verdampen. Het werd 2-2.

Omlandia-trainer Martijn Smit beschikte afgelopen zaterdag over slechts acht spelers die normaliter in de basis van de hoofdmacht staan. Een aantal anderen had al lang tevoren een weekendje uit gepland in de veronderstelling dat ze vrij zouden zijn. Noodgedwongen nam assistent trainer René Hovenkamp plaats op de reservebank.

Al veertig seconden na het eerste fluitsignaal ging het mis voor de thuisclub. SC Scheemda, voorlaatste op de ranglijst van de Vierde Klasse E, profiteerde van een verkeerde inspeelpass en liet 0-1 aantekenen.

Wat volgde was volgens Omlandia-trainer Smit zwaar ondermaats. Niettemin wist de thuisploeg nog wel voor de rust op gelijke hoogte te komen. Uit een voorzet vanaf de rechter vleugel was het Stefan Nieboer die voor de gelijkmakende 1-1 zorgde.

Na de thee ging Omlandia met drie man achterin spelen. Toen ging het beter lopen en kwamen er kansen te over. Zo trof spits Remco Bolhuis tot tweemaal toe de doellat en ook nog een keer de doelpaal.

Rond het uur liet Jeremy van Coevorden een schot los dat zwabberend in het vijandelijke doel plofte voor de 2-1. Vanuit een hoekschop kopte de jeugdige Corné Dijkstra de 3-1 binnen. De bezoekers kwamen er niet meer aan te pas en na nog meer mogelijkheden voor de thuisploeg was het in de slotfase opnieuw Corné Dijkstra die met een knap schot de eindstand op 4-1 bepaalde.

Poolster

Poolster ging zaterdag op bezoek in Baflo zonder de vaste waarden Robbert Kok en Jesse Smit, maar de thuisploeg kampte ook met personele problemen. De beginfase van het duel paste bij het verschil op de ranglijst. De gastheren speelden gegroepeerd op de eigen helft en de bezoekers probeerden een bres te slaan in de rood-zwarte defensie. Die hield stand tot minuut 35. Toen werd een bal slecht verwerkt door de thuisploeg waarna Mark Lijnema Kevin Bijlsma in staat stelde om de 0-1 te scoren.

Het spel golfde daarna nog wat heen en weer, maar pas na de doelwisseling zou het duel ontbranden.

Tik

De tweede helft was acht minuten onderweg toen Poolster opnieuw een tik uitdeelde. Mark Lijnema raakte een bal eigenlijk verkeerd, maar verraste daarmee RZ-doelman Folkerts wel voor de 0-2.

Rood Zwart-trainer Willem Kluin gooide daarop wat meer opportunisme in de strijd door met een aanvallende wissel Mark van Zanten in te zetten. De gastheren kregen meer grip op de wedstrijd en zorgden in minuut 72 voor de aansluitingstreffer toen Duncan Torringa de kruising raakte en Jordy Potma in de rebound de 1-2 binnen tikte. Tien minuten later worstelde Mark van Zanten na een corner de uiteindelijke 2-2 binnen.