Het A-team van Showteam Revolution Delfzijl dat tweede werd op het NK Twirl.
Het A-team van Showteam Revolution Delfzijl dat tweede werd op het NK Twirl.

Podiumplaats Showteam Revolution Delfzijl op NK Twirl

Sport

ALMERE - Showteam Revolution Delfzijl heeft beslag gelegd op een podiumplaats tijdens het Nederlands Kampioenschap Twirl dat zaterdag en zondag in Almere is gehouden.

Het A team (large team) was verantwoordelijk voor dit succes. Het team kam zondagmorgen in actie met een routine met als thema ‘pesten’. De uitvoering was bijna vlekkeloos en goed voor een tweede plaats op het podium.

Voor het acht leden tellende C team, waarvan de jongste vier jaar is, was de kwalificatie voor het NK al een prestatie op zich. Het team deed het uitstekend en werd 8e op het onderdeel Team Danstwirl Jeugd 1. 

Destiny Habing behaalde in de categorie Danstwirl Jeugd 2 Basis een 12e plaats en werd 8e op het onderdeel 1 baton. In de divisie Dans Junior basis werd Sara van der Veen 18e, Mancika de Leeuw 12e en Elise Oost 9e Het duo Sara en Selin van der Veen wist een fantastische 5e plaats in de wacht te slepen. 

Showteam Revolution Delfzijl kwam met 20 leden in actie in Almere. Ze werden voor dit kampioenschap getraind door Brenda Lalkens en Janieke Knez. Steun kregen ze verder van een flink aantal supporters die meereisden naar het NK.

Ook het C-team kwam prima voor de dag.