De succesvolle leden van Showteam Revolution.
De succesvolle leden van Showteam Revolution.

Showteam Revolution Delfzijl provinciaal kampioen

Sport

SCHEEMDA - Showteam Revolution uit Delfzijl is zaterdag winnaar geworden van de provinciale twirl-majorette kampioenschappen Groningen-Drenthe in Scheemda. Ook wisten 20 van de 28 leden van het team zich te plaatsen voor deelname aan het Nederlands Kampioenschap.

Op het onderdeel dance-twirl werd Destiny Habing provinciaal kampioen en plaatste zij zich voor het NK. Ook met haar 1-baton routine wist ze een podiumplaats in de wacht te slepen en scoorde ze voldoen punten voor een NK plaatsing. Bij dance-twirl junior werd Mancika de Leeuw 2e, Sara van der Veen 3e en Elise Oost 4e. Alle drie kregen ze een ticket voor deelname aan het Nederlands kampioenschap dat op 20 en 21 januari gehouden wordt in Almere.

Het duo Sara en Selin van der Veen werd provinciaal kampioen in hun categorie en ook zij wisten zich te plaatsen voor het NK. 

De jongste leden van de vereniging deden in oktober van dit jaar voor het eerst mee aan een wedstrijd. Daar behaalden ze direct al voldoende punten om mee te mogen doen aan de provinciale kampioenschappen. Vol enthousiasme stonden de zeven jongste dames en één heer op de wedstrijdvloer zaterdagmiddag en dat enthousiasme werd beloond met een 2e plaats en ook voor hen deelname aan het NK in Almere. 

Tot slot liet het A-team een prachtige show zien met als thema ‘pesten’. Boodschap in deze show is dat iedereen uniek is en er mag zijn. Het leverde de provinciale titel op en de complimenten van de jury. Ook zij hebben hiermee hun NK plaatsing verdiend. Beide trainsters Brenda Lalkens en Janieke Knez straalden na afloop van trots.