Jairzinho Leirissa heeft voor Meedhuizen een schot losgelaten.

Niet denderend Meedhuizen wint van laagvlieger Ezinge: 5-2

MEEDHUIZEN - Meedhuizen heeft zaterdagmiddag op eigen veld een 5-2 overwinning geboekt op Ezinge. Als nummer twee op de ranglijst van de vijfde klasse D was de thuisploeg dit ook aan z’n stand verplicht, want Ezinge staat voorlaatste. ,,Slechte wedstrijden heb je er ook tussen, maar we hebben de drie punten binnen”, aldus trainer Bob Mulder na afloop.

Een stroef begin van beide kanten zorgde het eerste kwart van de wedstrijd weinig vertier bood. Pas na twintig minuten was er een kans voor de thuisploeg om op voorsprong te komen. Uit een voorzet van Lars Meijer zag Tiago Fernandes zijn kopbal echter in de handen van Ezinge doelman John Nooren belanden. Twee minuten later zag Fernandes een inzet opnieuw knap door de Ezinger sluitpost gepareerd.

Doellijn

Aan de andere kant zorgde een door Ezinge goed genomen hoekschop voor gevaar, maar Jairzinho Leirissa wist de bal van de doellijn te werken. In het vervolg werd een knappe voorzet van Jaimy de Haan door Kevin Reiffers ver over de doellat gekopt.

Nadat een bezoeker nog een prima kans had kregen om de score te openen, maar één op één voor doelman Mickael Bos faalde, was het de beurt weer aan de gastheren. Jaimy de Haan slingerde de bal weer eens in de Ezinger doelmond en bereikte daarmee Jairzinho Leirissa die de 1-0 achter de Ezinger doelman schoot. Met die stand werd ook de thee opgezocht.

Gevaarlijke variant

Na de doelwisseling kwam Meedhuizen met een gevaarlijke variant van een aftrap, maar meer dan wat paniek voor het Ezinger doel leverde dat niet op. In minuut 51 werd de voorsprong van de thuisclub wel verdubbeld. Een goede pass kwam aan bij de ingevallen Junior Cisse die de bal terug legde op Leirissa die daaruit de 2-0 binnen schoot.

Ezinge weigerde om met ruime cijfers weggespeeld te worden en zette alle zeilen bij om er een wedstrijd van te maken. Rond het uur kregen de bezoekers een corner, die aanvankelijk door de groenhemden uit het doelgebied werd weggewerkt. Ezinge slaagde er alsnog in om uit deze situatie de aansluitingstreffer te maken.

De hoop van de bezoekers op meer werd al snel de grond ingeboord. Een prachtige pass van de ingevallen Robin Landman bereikte Kevin Reiffers die daarop de 3-1 in de touwen joeg. Met nog 25 minuten op de klok was er weer een knappe steekpass van Robin Landman, waarmee hij Junior Cisse oog in oog met doelman Nooren zette. De Meedhuizer bleef rustig en schoof de 4-1 binnen.

Ezinge trachtte het Meedhuizen nog wel moeilijk te maken, maar de gastheren waren daarvoor een maatje te groot. Jaimy de Haan en Kevin Reiffres zetten Tiago Frenandes aan die werd, die de Ezinger doelman omspeelde en de 5-1 op het scorebord bracht.

Het slotakkoord was voor de bezoekers. Een vrije trap vanaf de rand van het strafschopgebied werd binnen geschoten en daarmee werd de eindstand op 5-2 bepaald. Komende zaterdag de topper staat de topper in 5C op het programma als Meedhuizen op bezoek gaat bij SGV.