Christiaan van der Brok is in duel met de ZEC-spits.

ZEC troeft Holwierde af

ZANDEWEER - Mede door het ontbreken van enkele vaste waarden bakte Holwierde er zaterdag in de uitwedstrijd tegen ZEC niet veel van. Het verloor met 4-1.

Vanaf de eerste minuut was de thuisploeg op een zwaar te bespelen veld in Zandeweer de betere en dat veranderde in de negentig minuten daarna niet. Al na een minuut kwam de thuisploeg op een 1-0 voorsprong. Even leek Peter Bouwsema voor de gasten nog wat terug te doen, maar hij stuitte op ZEC-doelman Nik Blok.

In minuut 19 verdubbelde ZEC de voorsprong. Nog voor de doelwisseling raakte ZEC de paal, maar het werd pas 3-0 in minuut 67 toen Holwierde-doelman Keizer zich verkeek op een inzet van ZEC. Even later werd het ook nog 4-0. Damon Kuiper mocht met een droge knal de eretreffer maken.