Ito Werkman uit Ten Post samen met burgemeester Schuiling.
Ito Werkman uit Ten Post samen met burgemeester Schuiling.

Lintje voor vier inwoners oude gemeente Ten Boer

Algemeen

TEN BOER - Vier inwoners van de oude gemeente Ten Boer zijn vanochtend koninklijk onderscheiden. Ze werden benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. De versierselen werden in het stadhuis uitgereikt door burgemeester Schuiling. 

De heer J. (John) Havinga (75 jaar, Ten Boer) werd onderscheiden voor zijn verdiensten op het terrein van onder andere religieus leven, heemkunde en cultureel erfgoed. Ook is hij vrijwilliger van de Kloosterkerkgemeente Ten Boer, voormalig voorzitter Vereniging voor Volksvermaken, voormalig penningmeester De Stichting Widde Meuln te Ten Boer en actief lid Cultuur-Historische Vereniging Ten Boer.

De heer S. (Sybolt) Oudman (87 jaar, Thesinge) is onderscheiden voor zijn verdiensten op het terrein van religieus leven, immaterieel cultureel erfgoed en verkeersveiligheid. Verder is hij vrijwilliger PKN Kerk Thesinge en Smederij Smidshoek te Thesinge en voormalig vrijwilliger Veilig Verkeer Nederland.

De heer H.K. (Heino) Pot (64 jaar, Ten Boer) wordt geëerd voor zijn verdiensten op het terrein van buurtcohesie, sport en EHBO. Hij is tevens voorzitter Straatvereniging Roggeneed Ten Boer, voormalig bestuurslid Sportrecreade Ten Boer en organisator AED commissie.

De heer I.H. (Ito) Werkman (73 jaar, Ten Post) is geëerd voor zijn verdiensten op het terrein van paardensport en religieus leven. Verder voor zijn inzet voor Baptistengemeente Appingedam, secretaris en penningmeester Men-vereniging De Postiljons, inzet voor Koninklijk Fries Paarden Stamboek, promoten van het Fries Paarden ras en inzet voor mendistrict Noord.