Afbeelding

Holwierde rekent in één helft af met Noordwolde

Algemeen

Een oppermachtig Holwierde is zaterdag met een 0-4 zege teruggekeerd van de uitwedstrijd tegen Noordwolde. Het was een wedstrijd die al na één helft was gespeeld. De 0-4 ruststand was  namelijk ook de eindstand.

Holwierde was zaterdag veel beter dan het zwak acterende Noordwolde, maar dat lag niet alleen aan het matige spel van de tegenstander. Holwierde speelde ook een prima partij.

De thuisploeg had de hele wedstrijd maar twee kansen. Eén keer belandde een inzet op de doellat en de tweede keer was het Holwierde-doelman Wouter Kingma die met een knappe reflex een uit de rebound ingeschoten bal stopte. In de 8e minuut viel al de eerste treffer van de bezoekers. Na een voorzet vanaf de rechterkant ging Jurrely Torbed het duel met een verdediger aan en via diens schouder belandde de bal in het eigen doel.

Na ruim twintig minuten werd de score verdubbeld. Na een slim overstapje van Bram Geurtsen kwam Robbie ten Hove oog in oog met de Noordwolder doelman en schoof de 0-2 binnen. De 0-3 kwam op naam van de op rechts weggestuurde Jurrely Torbed die de keeper omspeelde en de bal in een leeg doel deponeerde.

Nog voor de rust werd het 0-4. Robbie ten Hove speelde op de linkerkant een verdediger uit, werd binnen de zestien nog aangetikt, maar bleef op de been om vervolgens de bal langs de keeper in het Noordwolder doel te schuiven. In het tweede bedrijf kregen de bezoekers nog zeker vier of vijf goede kansen, maar wellicht door de al ruime voorsprong hadden de Holwierders het vizier niet meer op scherp en bleef een grotere afgang Noordwolde bespaard.