Afbeelding

Arno van der Heyden op podium De Molenberg

Algemeen

DELFZIJL - Arno van der Heyden doet zaterdag om 20.00 uur in De Molenberg in Delfzijl middels een livestream mee aan een bijzondere, internationale voorstelling. 

Dertig landen vieren de kracht van theater een jaar na de corona-sluiting
Zaterdag 13 maart 2021, precies één jaar nadat vrijwel alle theaters hun deuren moesten sluiten, wordt in dertig landen de toneelvoorstelling Wit Konijn Rood Konijn gespeeld om hierbij stil te staan.

In theaters over de hele wereld, van Argentinië tot Australië en van India tot Nederland, gaan acteurs het toneel op om de kracht van het theater te tonen. Een internationale viering van inspiratie, verbeeldingskracht en het bewijs dat creativiteit altijd tegenslag kan weerstaan.

Arno van der Heyden zal in Delfzijl het toneel betreden om het stuk Wit Konijn Rood Konijn te spelen. Op het podium van de Molenberg ontvangt hij de tekst van het stuk in een verzegelde envelop. Hij opent ter plekke deze envelop en begint met de stapel beschreven vellen in de hand, geheel onvoorbereid, aan een eerste lezing die meteen de definitieve uitvoering is. Dat geeft de kracht aan van de prilheid, het eenmalige en niet-herhaalbare van het theater.