Dirk Luijmes zal het harmonium bespelen in de kerk van Oostwold.
Dirk Luijmes zal het harmonium bespelen in de kerk van Oostwold.

Harmoniumconcert in kerk Oostwold

Algemeen

OOSTWOLD - In de protestantse kerk aan de Goldhoorn in Oostwold wordt zondagmiddag om drie uur weer een concert georganiseerd. 

Een paar keer per jaar wordt in deze kerk een concert georganiseerd, waarbij verschillende muziekinstrumenten speciale aandacht krijgen. Deze keer is dat een zeer bijzonder instrument: het harmonium.
Bespeler Dirk Luijmes heeft een zeer gevarieerd programma samengesteld onder de titel: Harmonium atlas: “Een muzikale reis door de gouden eeuw van het harmonium”.

Er worden werken gespeeld van zeer diverse componisten als Johann Sebastiaan Bach, Carl Czerny, Georges Bizet, Richard Hol, Alexandre Guilmant, Camille Saint-Saëns, Sigfrid Karg-Elert en anderen.
In de pauze wordt koffie en thee geserveerd.

‘Harmoniumspeler des vaderlands’ 

Dirk Luijmes deed een conservatorium en universiteitsopleiding en is op diverse muziekterreinen actief. Het laatste decennium heeft hij zich geprofileerd als professioneel harmoniumspeler en wordt wel bestempeld als ‘harmoniumspeler des vaderlands’. Hij was wereldwijd te horen in onder andere het Concertgebouw in Amsterdam, Carnegie Hall in New York en Musikverein in Wenen. In 2019 verscheen zijn 4-delige cd-box Harmonium Atlas.


Kaarten kunnen gereserveerd worden bij Jan Drewel (dreweljan@gmail.com, 06-12860823).