De nieuwe expositieruimte van Ruigewaert voordat de doeken werden opgehangen.
De nieuwe expositieruimte van Ruigewaert voordat de doeken werden opgehangen.

Galerie Ruigewaert heropent met ‘Land van verbeelding’

Algemeen

GARRELSWEER - Galerie Ruigewaert in Garrelsweer is vandaag heropend met de expositie ‘Land van verbeelding’. Tot en met 13 maart zijn er schilderijen te zien van Gertjan Scholte-Albers en Huib van der Stelt.

Galerie Ruigewaert is nu gevestigd in een boerderij aan de Stadsweg 44 in Garrelsweer. De afgelopen drie maanden is verhuisd en werd de expositieruimte in de schuur, 250 vierkante meter groot, in gereedheid gebracht. Nu het kabinet versoepelingen heeft afgekondigd, is het publiek met inachtneming van de coronaregels weer welkom in de galerie.

‘Land van Verbeelding’ toont de natuur van Nederland door de ogen van exposerende kunstenaars. Beide heren tonen realistisch, expressionistisch werk dat soms is overgoten met een vleugje verbeelding. Zij kijken naar de weilanden, velden, akkers, geulen en sloten, heide en bossen en interpreteren dit met hun eigen visie en kleurgebruik. Gecombineerd met de dikke verf worden dit volgens de kenners ‘parels in de kunst’.

Behalve schilderijen van Scholte-Albers en Van der Stelt zijn er ook enkele werken te zien uit de privécollectie van particulieren, verzamelaars en hedendaagse kunstenaars. Het gaat om schilderijen en grafiek van onder anderen  Karel Arkema, Jan Costerus, Ruurd Elzer, Herman van Hoogdalem, George Martens en Arie Zuidersma. Hierdoor heeft de expositie een diverse opzet. 

De galerie is geopend op vrijdag en zaterdag van 12.00 tot 17.00 uur en op zondag van 13.00 tot 17.00 uur. Verder is bezoek mogelijk op afspraak.