Zilveren objecten uit de collectie van de Groninger Zilverkamer.
Zilveren objecten uit de collectie van de Groninger Zilverkamer.

Zilverweekend in Groninger Zilverkamer

Algemeen

APPINGEDAM - De Groninger Zilverkamer aan de Oude Kerkstraat in Appingedam organiseert op 26 en 27 maart weer een Zilverweekend. 

Er zijn tal van activiteiten die alle met zilver te maken hebben. Zo kunnen bezoekers ieder één zilveren object laten taxeren door Ninck Blok en zijn er rondleidingen waarbij wordt verteld over de collectie. Ook is er prachtig antiek zilver te koop van antiekboerderij Het Wagenwiel uit Gasselte. 

Bijzonder is een uitstalling van zilveren objecten uit de Zilverkamer, waarvan men kan raden waarvoor het ooit werd gebruikt. Verder is er een prachtige gedekte tafel met serviesgoed en tafelzilver, alles voor de verkoop. Deze stukken zijn afkomstig van Roelofs Antiek uit Nieuwolda. Ook te zien zijn antieke sieraden van goudsmit Nynke Gardenier uit Visvliet en moderne sieraden van Klazien Eling uit Termunten. 

Tijdens het weekend is koffie met Groninger koek verkrijgbaar. Het museum is op zaterdag geopend van 11.00 tot 16.00 uur en op zondag van 12.00 tot 16.00 uur. Een eentreekaartje kost 5 euro.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding