Afbeelding

Buitenschoolse opvang op velden DVC Appingedam

Algemeen

APPINGEDAM - Kinderopvangorganisatie Kids2b start in juni met een nieuwe buitenschoolse opvang (BSO) in Appingedam. De buitenschoolse opvang is gericht op sport en zal plaatsvinden op de velden van voetbalclub DVC Appingedam.

De nieuwe locatie zal kinderen onder professionele begeleiding activiteiten aanbieden op het gebied van sporten en bewegen. Naast het meedoen aan sportieve activiteiten kunnen kinderen ook gewoon lekker buiten spelen. De locatie ligt centraal tussen de kindcentra Opwierde en Olingertil in en zal iedere middag na school opvang aanbieden aan kinderen vanaf 8 jaar. 

Sporten en bewegen is één van de speerpunten van Kids2b. ,,Jong geleerd is oud gedaan. Wij weten dat dit ook zo is bij het aanleren van gezonde leefgewoonten. En sporten en bewegen dragen niet alleen bij aan de motorische - en sociaal-emotionele ontwikkeling van kinderen, maar het is ook een hele fijne manier voor kinderen om te ontladen na een drukke dag. Wij zijn dan ook heel blij dat wij deze nieuwe BSO in goede samenwerking met DVC gaan starten’’, aldus Lenie van der Werf, directeur bestuurder van Kids2b.