Kunst- en cultuurhuis De Ent in Hellum (foto Dorpsbelangen Hellum).
Kunst- en cultuurhuis De Ent in Hellum (foto Dorpsbelangen Hellum).

Hemelvaart Lentefestijn in Hellum

Algemeen

HELLUM - In kunst- en cultuurhuis De Ent in Hellum wordt donderdag het Hemelvaart Lentefestijn gehouden. Er zijn muziekoptredens die worden afgewisseld met poëtische intermezzo’s.

Het festijn wordt georganiseerd door Dorpsbelangen Hellum en kunstenaarscollectief De Draad. Er wordt opgetreden door spoken word-artieste Ingrid Oomen en het ensemble Jawel met pianist Chiel Wolrich, klarinettist Wim de Bos en zang van Annemarie Sibon. Zij spelen Nederlandstalige pop en jazzmuziek. De poëtische intermezzo’s zijn van Eddy Wullink, Jelou Dichter en Sjoerd Visser.

Op het terrein rond De Ent is plaats ingeruimd voor een kleine kunstmarkt. In De Ent legt Szuszanna Szabo de grondbeginselen van animatiekunst uit. Voor de liefhebbers van beeldende kunst is in De Ent een expositie te bezichtigen van werk van vrienden van kunstenaarscollectief De Draad. Er is koffie en thee verkrijgbaar.

Het Hemelvaart Lentefestijn duurt van 13.00 tot 18.00 uur. De Ent is te vinden aan het Bovenpad 13, schuin achter de Walfriduskerk. De toegang is gratis.