Dit beeld zal zaterdag te zien zijn in Appingedam tijdens de Damster City Swim.
Dit beeld zal zaterdag te zien zijn in Appingedam tijdens de Damster City Swim.

Appingedam maakt zich op voor City Swim

Algemeen

APPINGEDAM – Appingedam maakt zich op voor de eerste editie van de Damster City Swim. Zaterdag is het zover. Om 14.00 uur springen 182 zwemmers het Damsterdiep in om het ‘rondje Appingedam’ te zwemmen. 

Wethouder Jan Menninga zal het startsein geven voor de eerste groep van 20 zwemmers. Daarna zal er iedere vijf minuten een groep vertrekken. Om 14.40 uur zal de laatste groep starten. 

Vanuit het park achter de Nicolaïkerk gaan de zwemmers richting het busstation. Via de hangende keukens en De Tip zal er uiterlijk om 16.30 uur weer gefinisht worden achter de Nicolaïkerk. Langs de route heeft het publiek de mogelijkheid om de zwemmers op meerdere plekken aan te moedigen. 

De middag zal niet alleen in het teken staan van het zwemmen, vanaf 12.00 uur kan er bij de start en finish worden genoten van stroopwafels, verse frites, luxe burgers en diverse dranken. Met het oog op de gunstige weersverwachting zal de organisatie proberen ook nog een ijswagen naar Appingedam te halen.

Na afloop van de zwemtocht zal er vanaf 16.00 uur live muziek zijn in de muziekkoepel. Stephen Huizen van SennaLive Produkties zal samen met piano-entertainer Tim van de Laar voor de muzikale gezelligheid zorgen.