Afbeelding

24e Huis & Hypotheek Stadsloop Appingedam in aantocht

Algemeen

APPINGEDAM - De 24e Huis & Hypotheek Stadsloop Appingedam is in aantocht. Zaterdag 25 juni is het zover.

Wie mee wil doen, kan zich deze week nog via internet opgeven op www.stadsloopappingedam.nl of op de dag van het evenement zelf.

Op 25 juni wordt er 16.30 uur begonnen met de Albert Heijn Appingedam Peuterrun, gevolgd door de Albert Heijn Appingedam Kidsrun. Dit is een speciale loop voor alle kinderen in de leeftijd tot en met 12 jaar. Elke deelnemer krijgt ontvangt een mooi en functioneel hardloopshirt en een medaille. Meedoen is het belangrijkste, maar voor de eerste drie kinderen in elke leeftijdscategorie staat een mooie beker klaar.

De organisatie heeft ook ruimte in het programma gemaakt voor de framerunners. Deze groep start om 16.15 uur. Om 18.30 uur volgt de Stadsloopwedstrijd over 5 en 10 kilometer. Er worden snelle tijden verwacht, want er zijn veel lopers uitgenodigd. In tegenstelling tot eerdere jaren worden er geen startgelden betaald, maar heeft sponsor NIVI een mooi bedrag beschikbaar gesteld voor de snelle lopers. Het prijzengeld is evenredig verdeeld over de mannen en de vrouwen.

Bij eerdere edities van de Stadsloop is ook gebleken dat de Bedrijvenloop altijd veel bedrijven en medewerkers op de been weet te brengen. Er is altijd weer een felle strijd gaande wie de snelste lopers in het team heeft. De INQAR Dallinga Bedrijvenloop gaat over 1 ronde van 5 kilometer. De organisatie hoopt meer dan 50 teams op de been te krijgen. Inschrijven kan via de website.

De grootste groep lopers zal deelnemen in de Hema recreantenloop over 5 en 10 kilometer. Ook hier zijn mooie prijzen beschikbaar. Hierna wordt afgesloten met de wandeltocht die overhetzelfde parcours gaat. De start zal om 19.00 uur zijn. Er is gekozen voor het originele parcours, dus met de lus door de wijk Hoflanden, om daarna weer terug te komen op de Westersingel. Dit parcours vinden het bestuur aantrekkelijker omdat de lopers door de woonwijk lopen en ook voor het huis van Kees Bijmolt langskomen, die vele jaren het boegbeeld van de Stadsloop Appingedam is geweest.