Afbeelding

DelfSail 2024 van 13 tot en met 16 juni

Algemeen

DELFZIJL - DelfSail 2024 vindt plaats van 13 tot en met 16 juni. Dat heeft de organisatie bekendgemaakt.

Het evenement zal plaatsvinden als ‘Endorsed Event by STI’, wat betekent DelfSail voorafgaand aan de start van de jaarlijkse Tall Ship Races van de STI zal worden gehouden. Deze races worden in de Baltische regio gehouden met Klaipeda in Litouwen als startplaats. Delfzijl is hierdoor verzekerd van de komst van een groot aantal monumentale tall ships.

De ‘Sail In’ vanuit de Eemshaven naar Delfzijl zal op donderdag 13 juni plaatsvinden, terwijl de ‘Sail Out’ op zondag 16 juni plaats vindt. De precieze tijden zullen in een later stadium bekend worden gemaakt. 

Het bestuur van de Stichting DelfSail heeft laten weten blij te zijn met de samenwerking met STI. ,,Met nog twee jaar te gaan wordt er nu al hard gewerkt om opnieuw een spetterende editie te realiseren. Daarvoor wordt gerekend op de steun van honderden vrijwilligers. Door de toegezegde medewerking van onze trouwe sponsoren, ziet het bestuur van de stichting de komende editie met veel vertrouwen tegemoet’’, zo heeft de Delfzijlster organisatie laten weten.