Een van de doeken die te zien is, in dit geval van Arie Zuidersma.
Een van de doeken die te zien is, in dit geval van Arie Zuidersma.

‘Schoonheid zit Overal’ bij Galerie Ruigewaert

Algemeen

GARRELSWEER - In Galerie Ruigewaert in Garrelsweer is van 8 juli tot en met 28 augustus de expositie ‘Schoonheid zit Overal’ te zien. 29 hedendaagse kunstenaars, veelal uit het Noorden, tonen hun werk.

Op vakantie krijgt de omgeving alle aandacht. Er worden foto’s gemaakt als herinnering. Thuis is die aandacht voor de omgeving veel minder, waarschijnlijk omdat er sprake is van gewenning. De expositie van Galerie Ruigewaert laat zien dat er ook hier volop dingen zijn waar iemand blij van kan worden: de tuin die in het voorjaar weer in bloei komt, spelende kinderen op straat of de zon die doorbreekt na een fikse regenbui. Schoonheid zit Overal.

Dat is ook het thema van de schilderijen die te zien zijn op de expositie. Het gaat om doeken van Christiaan Afman, Reinder Bleeker, Frans Brommer, Sonja Brussen, Marloes Buigel Boering, Greetje Feenstra, Ellen Geerts, Abel Groenewold, Annemarie de Groot, Marten Huitsing, Jan Jansma, Jannes Koetsier, Reinoud Kuipers, Theo Leijdekkers, Coba Martens, Jan Mostert, Bas Nijenhuis, Brunet Riegstra, Anna Pavlova, Marian van der Sanden, Gertjan Scholte-Albers, Lonia Schölvinck, Francine Schrikkema, Gerald Schuil, Antje Sonnenschein, Huib van der Stelt, Walter Stoelwinder en Gert Jan Veenstra. 

Daarnaast zijn er kunstwerken te zien uit de privécollectie van particulieren. In deze tentoonstelling zijn dat schilderijen en grafiek van onder anderen Karel Arkema, John Bevort, Jan Costerus, Halbe Hageman, Sip Hofstede, E.H. van Dulmen Krumpelman, Ruurd Elzer, Herman van Hoogdalem, Jelle Hoogstra, Bé Kracht, George Martens en Arie Zuidersma.

Galerie Ruigewaert is geopend op vrijdag en zaterdag van 12.00 tot 17.00 uur en op zondag van 13.00 tot 17.00 uur. Verder op afspraak. Het adres is Stadsweg 44 in Garrelsweer.