Abel Webisa en zijn trainer Dick Zwiers.
Abel Webisa en zijn trainer Dick Zwiers.

Delfzijlster bokssucces in Doetinchem

Algemeen

DOETINCHEM - De Delzijlster bokser Abel Webisa heeft zaterdag met succes deelgenomen aan een boksgala in Doetinchem. Hij won zijn partij tegen Diamo Francis uit Leeuwarden. 

Webisa, van beroep etaleur, moest aantreden in de vijfde partij van de avond in de gewichtsklasse tot 71 kilo. De Delfzijlster bokst altijd zeer afwisselend met zowel rechtsvoor als linksvoor staand. Trainer Dick Zwiers had hem voor de wedstrijd verteld dat hij deze stijl rustig kan gebruiken, want het is voor een tegenstander zeer lastig wanneer er iemand met tijdens de partij zoveel wisselt.

In de eerste ronde was Webisa duidelijk de betere bokser. Met mooi combinaties links en rechts werden de meeste punten gescoord. In de tweede ronde ging hij hier gewoon mee door en produceerde hij nog een paar mooie opstoten die de laatste tijd weinig meer te zien zijn.

In de derde ronde probeerde Francis wat meer druk uit te oefenen, maar ook toen bleef de bokser uit Delfzijl prima op de been. Hij bokste iets meer achteruit, maar bleef punten scoren. De Delfzijlster bokser won de partij dan ook overtuigend.