De Delfzijlster boksers Gerrian Buist en Abel Webisa.
De Delfzijlster boksers Gerrian Buist en Abel Webisa.

Delfzijlster boksers op dreef in Leeuwarden

Algemeen

LEEUWARDEN - Gerrian Buist en Abel Webisa van de Boksvereniging Delfzijl hebben zaterdagavond goed gepresteerd tijdens wedstrijden in Leeuwarden. Ze kwamen in de ring in het WTC-gebouw voor zo’n 600 toeschouwers.

In totaal werden er 20 partijen gebokst. In de vijfde nam Gerrian Buist het in het middengewicht tot 75 kilo op tegen Shayan Heydari uit Den Helder. Trainers Dick Zwiers en Anton de Lange hadden hun pupil goed voorbereid. Het werd dan ook een hele mooie partij om te zien en het publiek kon het gevecht prima waarderen. 

De twee boksers waren goed aan elkaar gewaagd en de wedstrijd ging dan ook gelijk op wat betreft techniek en puntenscore. Over de drie ronden was de partij eigenlijk onbeslist, ware het niet dat dit volgens de nieuwe regels niet meer kan. De jury gaf de zege aan de bokser uit Den Helder met een uitslag van 2-1. Buist had na afloop nog wel wat over en als hij wat meer druk had gezet in de laatste ronde, dan had het anders kunnen lopen. Toch overheerste na afloop de tevredenheid in het Delfzijlster kamp.

Daarna verscheen Abel Webisa in de ring tegen Jenairo de la Parra uit Assen. Deze partij werd gebokst in het zwaarwelter tot 71 kilo. Vanaf de gong in de eerste ronde was al te zien dat de bokser uit Delfzijl over een veel betere techniek beschikte. Webisa stond dan weer links en dan weer rechtsvoor en zijn tegenstander had totaal geen vat op de variaties. De Assenaar had eigenlijk ook nog een openbare waarschuwing moeten hebben voor het steeds te laag inkomen en afklemmen. Webisa won de wedstrijd dan ook zeer overtuigend met 3-0.