Drie kindergebiedsregisseurs krijgen de tas met onder andere de trui overhandigd.
Drie kindergebiedsregisseurs krijgen de tas met onder andere de trui overhandigd.

Eemsdelta heeft vijftien kindergebiedsregisseurs

Algemeen

EEMSDELTA - De gemeente Eemsdelta beschikt sinds kort over vijftien zogenaamde kindergebiedsregisseurs. Zij verzamelen vragen, ideeën en zorgen van leeftijdsgenoten en geven deze door aan de gemeente.

De kindergebiedsregisseurs zijn donderdag in hun schoolklas verrast door wethouder Pier Prins, het team van JongGOUD en gebiedsregisseur Klaas Bult. Ze kregen een tas met onder andere een trui met opdruk, die duidelijk maakt wat hun nieuwe functie is. 

Pier Prins: ,,Onze gemeente is een kindvriendelijke gemeente. We hebben ruim 6.300 kinderen onder de 15 jaar in onze gemeente wonen. Zij groeien hier op, gaan hier naar school, spelen en sporten hier. Zij hebben evenveel ideeën en wensen over hun leefomgeving als volwassen inwoners. De keuze voor kindergebiedsregisseurs is een logische voor ons. De inbreng van kinderen is belangrijk. We nemen het mee in de plannen die we maken. Kinderen hebben vaak verrassende ideeën over hoe bijvoorbeeld hun directe leefomgeving beter kan.”

De gemeente is gestart met een proef op negen basisscholen in het gebied van Klaas Bult, die actief is in de dorpen Eenum, Garrelsweer, Garsthuizen, Huizinge, Leermens, Loppersum, Middelstum, Oosterwijtwerd, Startenhuizen, Stedum, Toornwerd, Westeremden, Westerwijtwerd, Wirdum, ‘t Zandt, Zeerijp en Zijldijk. Iedere basisschool in dit gebied heeft zelf z’n kindergebiedsregisseurs gekozen en daaruit is een groep ontstaan van vijftien  kinderen. 

Klaas Bult begeleidt de kindergebiedsregisseurs en zorgt onder andere voor het contact met de gemeente.  Binnenkort is de eerste vergadering gepland. Het streven is om uiteindelijk kindergebiedsregisseurs in de hele gemeente te hebben.