Redmer Alma vertelt bij Amasius over de borgfamilie Ripperda uit Farmsum.
Redmer Alma vertelt bij Amasius over de borgfamilie Ripperda uit Farmsum.

Lezing bij Amasius met Redmer Alma

Algemeen

DELFZIJL - Historische vereniging Amasius organiseert dinsdagavond 15 november een lezing met Redmer Alma in het Anker in Delfzijl. Hij vertelt vanaf 20.00 uur over de borgfamilie Ripperda uit Farmsum.

Amasius bestaat al bijna 50 jaar. De vereniging informeert de inwoners van Eemsdelta met lezingen over de rijke historie van het gebied. Onder anderen Geert Mak, Herman Pley, Charles Groenhuyzen en Pauline Broekema werden hiervoor naar Eemsdelta gehaald. Afgelopen oktober vertelde Carin van der Wal op uitnodiging van Amasius over de historie van de koffiebranderijen in Groningen.

De vereniging wil haar werk ook in de toekomst graag voortzetten, maar heeft als gevolg van corona te kampen met een teruggang in het aantal leden. Dat komt omdat er vanwege de beperkingen nauwelijks activiteiten waren. Ook is het bestuur aan ‘slijtage’ onderhevig. Gezondheid en leeftijd spelen een rol. In verband hiermee is Amasius op zoek naar versterking in de vorm van een voorzitter, secretaris en penningmeester. Wie hierover meer wil weten, kan contact opnemen met voorzitter Hans Meijer, 06 10756552 of hansmeijer27@gmail.com.