Afbeelding

Jubileumshow Voltigevereniging de Eemsrakkers

Algemeen

HOLWIERDE - Voltigevereniging de Eemsrakkers in Holwierde viert zaterdag het 50-jarig jubileum met een speciale show. Het thema is ‘Eemsrakkers door de jaren heen’.

Om 11.00 uur wordt gestart met een speciale openingsact, waarbij een kleine knipoog naar het jaar 1972 wordt gemaakt. In dat jaar werd de voltigevereniging in Holwierde is opgericht. Door de jaren heen is er veel veranderd in de voltigesport. Dit wordt gedemonstreerd door de verschillende groepen van de vereniging. De ‘verplichte oefeningen’ door de jaren heen worden getoond, inclusief de kleding van het betreffende jaartal. 

Vanaf 15.00 uur laten alle groepen om de beurt een eigen kür zien in een zelf bedacht thema met bijpassende kleding en muziek. De show wordt afgesloten door de kür van het L-team. Na deze afsluiting volgt om 18.30 uur de prijsuitreiking.

Gedurende de gehele dag is de kantine van de manege geopend om diverse hapjes en drankjes te nuttigen.  Daarnaast is er een boekje verkrijgbaar met daarin niet alleen het programma maar ook andere informatie en foto’s. Verder is er een loterij met mooie prijzen, beschikbaar gesteld door winkeliers uit Eemsdelta.