De handtekeningen worden gezet voor de verlengde samenwerking (foto Eemsdelta).
De handtekeningen worden gezet voor de verlengde samenwerking (foto Eemsdelta).

Eemsdelta en ondernemers werken samen aan promotie

Algemeen

EEMSDELTA - Stichting Promotie Activiteiten Appingedam, Handelsvereniging Het Dok in Delfzijl en de gemeente Eemsdelta hebben hun samenwerking op het gebied van centrumpromotie verlengd. 

De organisaties hebben afgesproken dat ze zich blijven inzetten voor bruisende centra in Appingedam en Delfzijl. Het gaat om het gezamenlijk ontwikkeling van promotie- en centrumactiviteiten. De vertegenwoordigers van de organisaties hebben hiervoor onlangs hun handtekeningen gezet. Namens Eemsdelta tekende wethouder Annalies Usmany het convenant. Zij is binnen het college verantwoordelijk voor het versterken van de centra in Eemsdelta. 

Appingedam en Delfzijl zijn onderdeel zijn van de versterkingsoperatie die momenteel wordt uitgevoerd. Dit betreft ook de winkelgebieden. Het is belangrijk dat er tijdens alle werkzaamheden ook aandacht blijft voor de organisatie van voldoende centrumactiviteiten. Dit houdt de centra aantrekkelijk en heeft een positief effect op het wonen, werken en winkelen, de cultuur en het toerisme.

Deze organisatie van activiteiten wordt gefinancierd door de centrumondernemers die hiervoor jaarlijks reclamebelasting betalen aan de gemeente. Deze belasting wordt in de vorm van een subsidie weer aan Stichting Promotie Activiteiten Appingedam en Handelsvereniging Het DOK teruggegeven. Zo wordt kan ook in de komende jaren gezorgd worden voor een bruisend Damster evenementenprogramma en een actief winkelcentrum Delfzijl.