Een van de robots is op missie. De teamleden volgen de verrichtingen met aandacht.
Een van de robots is op missie. De teamleden volgen de verrichtingen met aandacht.

Hete Pepers en Robot Wings winnen regiofinale LEGO League

Algemeen

APPINGEDAM - De regiofinale van de FIRST LEGO League in Appingedam is gewonnen door teams van het Ubbo Emmius uit Stadskanaal en het Dollard College uit Winschoten. Ze namen deel onder de namen ‘De Hete Pepers’ en ‘Robot Wings’. 

De regiofinale was vrijdag en zaterdag op de nieuwe scholencampus in Appingedam. Door de deelnemende teams werd met technisch Lego een robot gebouwd en geprogrammeerd waarmee ‘missies’ moesten worden uitgevoerd. Daarbij draaide het om zaken als navigeren, vastpakken, transporteren, activeren en afleveren. In tweeënhalve minuut moesten zoveel mogelijk missies worden voltooid.

‘De Hete Pepers’ van het Ubbo Emmius en ‘Robot Wings’ van het Dollard College deden dit als beste. Zij kwalificeerden zich daarmee voor deelname aan de landelijke finale op 18 maart in Delft. Als ze ook daar winnen, dan is het Amerikaanse Houston de volgende bestemming. Hier wordt van 19 tot 22 april de wereldfinale gehouden.

De wedstrijd in Appingedam werd georganiseerd door De Jonge Onderzoekers, een stichting die wetenschaps- en techniekactiviteiten voor jongeren opzet.