Een van de deelnemers in actie tijdens een vorige editie.
Een van de deelnemers in actie tijdens een vorige editie.

Pinksterfeesten Delfzijl weer met ‘Volle kracht over de gracht’

Algemeen

DELFZIJL - De stichting ‘Volle kracht over de gracht’ in Delfzijl organiseert op zaterdag 27 mei weer het gelijknamige evenement. Ook deze vierde editie is onderdeel van de Pinksterfeesten in Delfzijl.

‘Volle kracht over de gracht’ is elk jaar weer een groot succes. De uitdaging is om op een eigen fiets over een smalle baan naar de overkant van de gracht te komen. De af te leggen afstand is zo’n dertig meter. Wie dit het snelst doet, wint. 

Er zijn diverse geldprijzen oplopend tot 500 euro voor de snelste man en vrouw, de meest originele deelnemer en er is een pechprijs. Bedrijven kunnen ook in teamverband mee doen. Zij strijden om een wisselbokaal. Het evenement zal ook dit jaar weer plaats vinden in de Scheepvaartbuurt in Delfzijl. De aanvang is 13.00 uur.

De organisatie krijgt de steun van een nieuwe hoofdsponsor, Danser van Gent Shipping. Bij de vorige edities was dit Koerts International Towing Service, die het stokje nu dus heeft overgegeven. 

Wie mee wil doen aan ‘Volle kracht over de gracht’ kan zich tot donderdag 25 mei inschrijven door een e-mail te sturen naar overdegracht@gmail.com. Deelname is gratis.