Afbeelding

Workshop Sterrenkunde in Appingedam en Delfzijl

Algemeen

EEMSDELTA - In de bibliotheken van Appingedam en Delfzijl wordt binnenkort een workshop Sterrenkunde gegeven voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar.  

Liefhebbers kunnen op donderdag 23 maart terecht in Appingedam of dinsdag 4 april in Delfzijl. Veronica Allen, docente bij de Rijksuniversiteit Groningen, vertelt van alles over planeten, het zonnestelsel en de sterrenbeelden. Ook kunnen de kinderen een zonnestelselpuzzel maken, hun eigen sterrenbeeld knutselen en vragen stellen. Daarnaast leren ze interessante feiten over de planeten in het zonnestelsel, enkele dwergplaneten en manen.

Het gaat om een interactieve workshop. Een van de onderdelen is bijvoorbeeld de zonnestelseldans. Daarbij kiezen de kinderen een fysiek zonnestelsel-object en bewegen en draaien ze door de bieb, net als het  het hemellichaam van hun keuze. Bij het knutselen van het eigen sterrenbeeld wordt gewerkt met papieren sterren in verschillende kleuren en maten.

Deelname is gratis. In beide bibliotheken is de workshop van 15.00 tot 16.30 uur. Meer informatie is te vinden op www.biblionetgroningen.nl/agenda/eemsdelta.