Rijdend op de nieuwe duofiets nemen Marien Blokland en Bert Guns de stalling in gebruik.
Rijdend op de nieuwe duofiets nemen Marien Blokland en Bert Guns de stalling in gebruik.

Nieuwe stalling Fietsmaatjes Eemsdelta in gebruik genomen

Algemeen

APPINGEDAM - Fietsmaatjes Eemsdelta heeft donderdag z’n nieuwe stalling in Appingedam in gebruik genomen. Ook werd een nieuwe duofiets gepresenteerd. 

De opening bij Gezondheidscentrum Overdiep werd verricht door voorzitter Marien Blokland van Fietsmaatjes Eemsdelta en Bert Guns van Stadsloop Appingedam. Met de uitbreiding heeft het vrijwilligersproject nu de beschikking over drie duofietsen met e-bike ondersteuning en twee stallingen, in Delfzijl en Appingedam. De aanschaf van de nieuwe duofiets was mogelijk door steun van sponsors Stadsloop Appingedam en de Stichting Fonds Eemsmond.

Na de officiële opening werd een toertocht door de omgeving gereden. Naast de vrijwilligers en gasten op de eigen drie duofietsen reden er nog meer duofietsen en driewielfietsen mee. De deelnemers hebben genoten van de tocht die circa 17 kilometer lang en voerde door mooie dorpjes, over spannende paadjes en langs fantastische vergezichten. Bij Ekenstein werd een koffiestop gehouden. De route is binnenkort te vinden op www.fietsmaatjeseemsdelta.nl.

Om de locatie in Appingedam optimaal te ontwikkelen, wordt nog gezocht naar een technisch beheerder. Wie belangstelling heeft, ook als algemeen vrijwilliger, kan zich melden via info@fietsmaatjeseemsdelta.nl. Voor meer informatie kan ook contact worden opgenomen met de secretaris van Fietsmaatjes Eemsdelta op 06 46354781.