De winkel van Marichi wordt heropend door de laatste balk door te zagen.
De winkel van Marichi wordt heropend door de laatste balk door te zagen.

Marichi in Appingedam feestelijk heropend

Algemeen

APPINGEDAM - Speciaalzaak Marichi in Appingedam heeft op 3 oktober de winkel aan de Dijkstraat 61 op feestelijke wijze heropend. Tegelijk werd het vijfjarig bestaan gevierd.

Marichi is hét adres voor artikelen voor yoga en meditatie, aromatherapieën, etherische oliën, biologische producten enzovoort. Na twee jaar in een wisselwinkel te hebben gezeten, was het eindelijk zover dat kon worden teruggekeerd naar de vertrouwde stek. Om te onderstrepen dat de versterking nu echt is afgerond, mochten de bouwvakkers van aannemer Vriesbouw de laatste balk doorzagen. 

De ceremoniële handeling werd verricht onder het toeziend oog van vertegenwoordigers van de Nationaal Coördinator Groningen en de gemeente Eemsdelta. Hierna werd onder het genot van een hapje en een drankje nog even nagepraat over het traject dat is afgelegd. ,,We willen nu met een positieve blik naar de toekomst kijken’’,  aldus Johan en Sandie Hamminga, de eigenaren van Marichi. ,,We zijn blij dat dit versterkingstraject nu afgesloten kan worden en zijn zeer content dat de winkel een nieuwe frisse en vooral veilige basis is voor de toekomst.’’

Ook het werk aan een ruimte naast de winkel is bijna klaar. Deze aparte studio zal in januari opgeleverd worden. Deze ruimte zal gebruikt gaan worden voor yoga, meditaties, cursussen, boeklezingen en workshops. ,,Een multifunctionele ruimte voor iedereen’’, aldus Johan en Sandie.