De Eemsdeltahal gevuld met vrijwilligers. Zij hoorden als eerste welke artiesten er komen optreden (foto DelfSail).
De Eemsdeltahal gevuld met vrijwilligers. Zij hoorden als eerste welke artiesten er komen optreden (foto DelfSail).

Nederlandse topartiesten komen massaal naar DelfSail

Algemeen

DELFZIJL - Danny Vera, Jannes, Marco Schuitmaker, het duo Suzan & Freek en andere topartiesten zullen in juni optreden tijdens de zevende editie van DelfSail. De organisatie heeft dit vrijdagavond bekendgemaakt tijdens de vrijwilligersavond in de Eemsdeltahal.

Danny Vera zal op donderdag 13 juni het hoofdpodium beklimmen. Hij is vooral bekend van zijn hit ‘Roller Coaster’ , waarmee hij enige tijd terug de harten van de Nederlandse muziekliefhebbers veroverde. Zijn populariteit is sindsdien alleen maar gestegen en dus behoort Dany Vera tot de absolute top in Nederland.

Vrijdag 14 juni zal Jannes optreden op DelfSail. De uit Emmen afkomstige zanger van het levenslied is niet alleen in het Noorden populair, maar heeft fans in het hele landt. Ook te beluisteren is Marco Schuitmaker, bekend van de hit ‘De Engelbewaarder’. Jan Smit, een van de populairste zangers van Nederland, treedt eveneens op. Buiten Nederland is Smit ook succesvol in België, Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. 

Een spetterende vuurwerkshow zal het optreden van het populaire duo Suzan en Freek inleiden. Zij worden begeleid door hun eigen band. Het duo is bekend van de hits ‘Als het avond is’, ‘Goud’, ‘Blauwe Dag’ en ‘De Overkant’. Na meerdere uitverkochte concerten in Ziggo Dome komen ze nu op 14 juni naar DelfSail.

Zaterdagavond 15 juni volgt een optreden door nog twee grote namen uit de Nederlandse muziekwereld: de zevenkoppige band Son Mieux en Davine Michelle die een geweldige liveband meeneemt. Son Mieux behoeft nauwelijks toelichting. De band heeft een Edison in de zak en kan bogen op vele lovende kritieken.  Son Mieux is een publiekstrekker van jewelste en staat voor volgend jaar alweer geboekt in Ziggo Dome. 

Davine Michelle brak door met haar vertaling van de Pink-song ‘Wat about us’. Pink meldde: ,,Nu weet ik hoe het moet klinken”. Ze kreeg een Edison voor beste nieuwe zangeres en een optreden samen met Pink in Den Haag voor 50.000 mensen volgde.

Op zondag 16 juni is de Sail-out, de dag waarop de tall ships de haven van Delfzijl weer verlaten. Ze worden muzikaal uitgeleide gedaan door de band Ancora. De groep speelt robuuste muziek, vaak gerelateerd aan de zee, en heeft in de loop van de jaren een grote schare fans aan zich weten te binden. 

Het muziekprogramma (behalve Ancora) speelt zich af op het hoofdpodium. Zoals alle programmaonderdelen van DelfSail zijn de optredens gratis te bezoeken.