De heer en mevrouw Scheper werden door Ben Visser in de bloemen gezet.
De heer en mevrouw Scheper werden door Ben Visser in de bloemen gezet.

Damsters vieren diamanten huwelijksfeest

Algemeen

APPINGEDAM - De heer en mevrouw Scheper-Kema uit Appingedam hebben woensdag hun 60-jarig huwelijksfeest gevierd. Burgemeester Ben Visser ging op bezoek om het diamanten paar namens de gemeente te feliciteren.

De heer Scheper is in zijn jonge jaren na het behalen van zijn ULO-diploma naar de Hogere Zeevaartschool in Groningen gegaan. Na het afronden van deze opleiding was hij werkzaam op de grote vaart als scheepswerktuigkundige. Later ging hij aan de wal aan de slag bij AkzoNobel. Hij leidde operators op en werd uitgezonden naar Roemenië, waar hij betrokken was bij het opstarten van een zoutfabriek. 

Mevrouw Scheper-Kema werkte voor haar trouwen op kantoor. Naast de zorg voor het huishouden en het gezin ging zij naar de MAVO voor volwassenen. Aansluitend volgde ze een MBO-opleiding op het gebied van sociaal werk, waarna ze aan de slag ging als bijstandsmaatschappelijk werker. 

Het echtpaar heeft een zoon, een dochter en twee kleinzoons. Beide echtelieden zijn geïnteresseerd in kunst, vogels, fietsen en de natuur. Meneer Scheper houdt daarnaast ook erg van tuinieren en mevrouw Scheper-Kema leest graag.