De Termunter toneelgroep (vanaf links): Eva Perdok, Maaike Perdok, Marlies Kuiper, Zoey van der Wal en Nina Klopstra (eigen foto).
De Termunter toneelgroep (vanaf links): Eva Perdok, Maaike Perdok, Marlies Kuiper, Zoey van der Wal en Nina Klopstra (eigen foto).

Theater Na de Dam speelt ‘Erfenis van de Stilte’ in Termunten

Algemeen

TERMUNTEN - Theater Na de Dam speelt zaterdag 4 mei ‘Erfenis van de Stilte’ in de kerk van Termunten. De jongerenvoorstelling begint om 21.00 uur, dus na afloop van de nationale dodenherdenking. 

Een groep van vijf jongeren laat zien hoe het was om jongere te zijn tijdens de Tweede Wereldoorlog. Wat zijn de verschillen en wat de overeenkomsten? Ter voorbereiding hebben de vijf persoonlijke gesprekken gevoerd met (familieleden van) ooggetuigen en diepgaand onderzoek verricht. ‘Erfenis van de Stilte’ herinnert aan het feit dat de gevolgen van oorlog door de generaties heen aanwezig blijven. 

Theater Na de Dam is een nationaal theaterproject dat voor de vijftiende keer plaatsvindt. Bijna 400 jongeren op 46 locaties in heel Nederland zetten zich op deze manier in om de herdenking op 4 mei van extra betekenis te voorzien. Ze hebben zich voorbereid met begeleiding van professionele theatermakers. De jongeren in Termunten werden bijgestaan door Afra Rijkhoff en Sarah van der Meere.

De toegang is gratis, reserveren is niet nodig. De voorstelling is geschikt voor alle leeftijden.