Afbeelding

Eemsdelta investeert flink in nieuwbouw op sportcomplex Spijk

Sport

SPIJK - De gemeente Eemsdelta gaat flink investeren op sportcomplex Oldencate in Spijk. Er komt een nieuwe gymzaal in combinatie met kleedruimte en sportkantine voor vv Poolster. 

Het college heeft onlangs ingestemd met de plannen, die nog wel aan de gemeenteraad moeten voorgelegd. Het is te verwachten dat ook daar groen licht voor de investering wordt gegeven. 

Op het sportpark staat momenteel een gymzaal die kindcentrum ‘t Maar overdag gebruikt voor het bewegingsonderwijs. In de avonduren maken de lokale sportverenigingen hiervan gebruik. Naast de gymzaal staat het gebouw van de voetbalclub met kleedruimten en een kantine. Dit wordt zal worden vervangen door één nieuw aardbevingsbestendig gebouw.

Wethouder Jan Menninga: ,,Het plan voor sportcomplex Oldencate is een unieke kans deze sportaccommodatie toekomstbestendig te maken. Met het realiseren van de nieuwbouw wordt een kwaliteitsimpuls gegeven aan de leefbaarheid van het gebied. En omdat het een sportcomplex is, levert het ook een belangrijke bijdrage aan de vitaliteit en de gezondheid van de inwoners in Spijk.”

De gemeenteraad van Eemsdelta neemt in het najaar een besluit  over de plannen. Zodra groen licht gegeven is, organiseert de gemeente een bijeenkomst voor belangstellenden over het nieuwe sportcomplex. Volgens de huidige planning start de bouw van de nieuwe accommodatie nog dit jaar. De oude gebouwen blijven in gebruik totdat de nieuwbouw gereed is. 

De plannen worden financieel haalbaar gemaakt door cofinanciering vanuit het Nationaal Programma Groningen en vv Poolster.