Marjon Halm (SBB) feliciteert Paul Stuve (NEC Delfzijl) met de (verlengde) erkenning als officieel leerbedrijf.
Marjon Halm (SBB) feliciteert Paul Stuve (NEC Delfzijl) met de (verlengde) erkenning als officieel leerbedrijf.

NEC Delfzijl blijft officieel leerbedrijf

Sport

DELFZIJL - NEC Delfzijl houdt z’n status als officieel leerbedrijf. Vorige week kreeg de club te horen dat de periodieke herbeoordeling een positieve uitkomst heeft.

NEC Delfzijl begeleidt kinderen op verschillende stageplekken binnen de club. Dat gebeurt op een wijze die de voetbalvereniging de erkenning van officieel leerbedrijf heeft opgeleverd. 

De kwaliteitscontrole wordt uitgevoerd door de SBB, de samenwerkingsorganisatie voor beroepsonderwijs. Deze organisatie koppelt het middelbaar beroepsonderwijs en het bedrijfsleven en werkt in opdracht van het ministerie van OCW. SBB heeft het onvoorwaardelijk vertrouwen uitgesproken over de begeleiding van MBO-studenten binnen NEC-Delfzijl.

Paul Stuve, lid van de Technische commissie afdeling jeugd, neemt de begeleiding van de stagiairs op zich. Hij zorgt er voor dat de studenten een leerzame periode beleven bij NEC Delfzijl. Er hebben zich inmiddels al vier studenten aangemeld voor een stage. Zij zullen op verschillende plaatsen worden ingezet binnen de vereniging en zijn afkomstig vanuit de studie Sport en beweging.

Met het de stageplaatsen en begeleiding wil NEC Delfzijl maatschappelijk verantwoord bezig zijn. Dit is een vast onderdeel van de verenigingsactiviteiten.