Afbeelding

Uitgedund Phoenix met een punt terug uit Enschede

Sport

DELFZIJL - Zoals veel sportverenigingen heeft ook rugbyclub Phoenix uit Delfzijl de laatste weken personele problemen gehad, veelal veroorzaakt door de coronapandemie. 

De verre uitwedstrijd naar Enschede stond dit weekend op het programma en het was lang onzeker of deze wedstrijd wel doorgang kon vinden. Op alle niveaus bleken in rugby Nederland dezelfde problemen te zijn want voor het weekend waren al diverse wedstrijden afgelast. Phoenix besloot met een zeer kleine afvaardiging toch af te reizen.

Sterke start

Op de ranglijst ontlopen Enschede en Delfzijl elkaar niet veel in punten waarbij gezegd moet worden dat Phoenix de goede positie op de ranglijst te danken heeft aan een sterke start van de competitie. Doordat Phoenix een dusdanig gering aantal spelers beschikbaar had voor deze wedstrijd, werd men aangevuld met spelers van de thuisploeg waardoor er toch een leuke sportieve pot rugby gespeeld kon worden. 

De thuisploeg bleek vooral met fysiek zwaardere spelers kansen te creëren waar het team van Phoenix vooral met snelheid in de lijn voor veel gevaar zorgde. Jeugdspeler Brend Offens maakte dit weekend zijn debuut voor de ploeg uit Delfzijl en deed dit niet onverdienstelijk. Met een paar goede tackels wist hij de fysiek sterke tegenstanders af te stoppen.

Heerlijke wedstrijd

Voor de toeschouwers ontstond, onder prima weersomstandigheden, een heerlijke wedstrijd waarin beide ploegen veel tries wisten te scoren. De sportieve wedstrijd waarin de scheidsrechter weinig hoefde in te grijpen was een goede promotie van de sportiviteit in de sport rugby. Het was soms erg fysiek, er werden veel harde maar faire tackles gemaakt, maar nooit ging het te ver. Uiteindelijk wist de thuisploeg met 50-46 te winnen. Hierdoor kon Phoenix ondanks de nederlaag toch nog een punt voor de competitieranglijst bijschrijven.

Met het spelen van deze wedstrijd is de eerste competitiehelft afgerond voor de rugbyers uit Delfzijl. Men heeft ondanks personele problemen toch een keurige derde plek op de ranglijst weten te bemachtigen waardoor men de tweede helft van de competitie in de kampioenspoule zal spelen.