Afbeelding

Poolster verliest weer eens

Sport

GRONINGEN - Er is zaterdag na twaalf competitieduels een eind gekomen aan de ongeslagen reeks van Poolster. In Groningen was middenmoter Lycurgus met 3-0 te sterk voor de ploeg uit Spijk.

De bezoekers hoopten zaterdag door een overwinning op Lycurgus in het spoor van de koplopers in 4C te blijven, maar al snel in de wedstrijd werd duidelijk dat men in de gastheren een opponent trof die graag de drie punten in eigen huis wilde houden. In de eerste helft waren beide ploegen in het eerste half uur nog redelijk aan elkaar gewaagd, maar tussen de veertigste en vierenveertigste minuut wist de iets beter spelende thuisclub twee keer te scoren.

Met de 2-0 stand werd er vervolgens ook gerust op sportpark West End, waar Poolster in de tweede helft niet echt in staat was om het tij te keren. Met nog ruim tien minuten te spelen kwam er zelfs een 3-0 stand op het scorebord te staan en wisten de Spieksters dat er een einde was gekomen aan een serie van twaalf competitieduels waarin men zonder nederlaag was gebleven.

Komende weekend  kan Poolster in alle rust herstellen van het ongewone verlies, want de geel-zwarten zijn vrij.