Afbeelding

GEO wint in Eenrum: 1-4

Sport

EENRUM - Op een erg hobbelig en hard veld, dus moeilijk bespeelbaar, heeft GEO zaterdag het uitduel tegen Eenrum met 1-4 gewonnen.

Wellicht werd de klus wat te licht opgevat door de bezoekers, maar het spel was erg rommelig en GEO niet scherp genoeg. De score had dus nog hoger kunnen uitvallen. Vaak werden er verkeerde keuzes gemaakt. In minuut twintig scoorde Robert Bleeker de 0-1 na een prima combinatie met Tim van der Belt. Bart van der Tuuk kreeg nog een paar kansen, maar had het vizier niet op scherp.

Direct na rust werd een miscommunicatie in de GEO-defensie door Eenrum afgestraft met de gelijkmakende 1-1, maar de Garmerwolders pakten de draad weer op. In minuut 65 zorgde opnieuw Robert Bleeker, nu na een knappe solo, voor de 1-2 en de bezoekers kwamen daarna niet meer in de problemen. Bart van der Tuuk scoorde na een mooie pass van broer Rolf de 1-3 en na een pass van Tim van der Belt voerde Bart van der Tuuk met de 1-4 zijn seizoentotaal op tot 32. Niet goed gespeeld, toch drie punten voor GEO.

De ploeg uit Garmerwolde treedt zaterdag aan tegen het hooggeklasseerde De Fivel.