Afbeelding

Verlies voor Farmsum

Sport

ENGELBERT - Farmsum heeft zondag een 5-2 nederlaag geleden tegen koploper Engelbert. 

Farmsum profiteerde in de eerste helft van de gemakzucht van de titelkandidaat. Na kansen voor Justin Tuil en Sidney Kosse was het Sander Koop die goed reageerde op een afgeslagen aanval en met zijn chocoladebeen voor de 0-1 zorgde. Op een goede dieptepass van Robin de Vries verzorgde Justin Tuil de 0-2. 

Verdedigend stond Farmsum onder leiding van Andreas Tjalma goed. Na de doelwisseling tapten de gastheren uit een ander vaatje. Tot het uur konden de gasten het nog volhouden, maar toen viel de aansluitingstreffer. Daarna zat Farmsum er helemaal doorheen en kwam het kwaliteitsverschil tot uiting in nog vier treffers van Engelbert. 

Om nacompetitie voor klassebehoud te ontlopen, zal Farmsum vijf punten achterstand op Bareveld, dat een wedstrijd meer heeft gespeeld, moeten inlopen. Dat moet dan in de thuiswedstrijd tegen Heiligerlee en het uitduel tegen hekkensluiter Pekelder Boys. De toekomstige trainer van Farmsum, Peter Ernst, kan een handje helpen door zondag met zijn MOVV Bareveld te verslaan.