Afbeelding

Eenrum eenvoudige prooi voor slordig SGV: 4-1

SCHILDWOLDE - Op eigen veld heeft SGV zaterdag eenvoudig met 4-1 gewonnen van Eenrum. De zege had makkelijk hoger kunnen uitvallen als de thuisploeg meer kansen had benut.

De wedstrijd begon later dan gepland want beide ploegen bleken aan te treden met rode kousen en scheidsrechter Elwin de Jonge wilde dat anders zien. Een andere kleur beenbekleding was bij SGV niet voorhanden, maar onder het motto ‘beter een goede buur dan een verre vriend’ schoot de VV Siddeburen te hulp en per ijlbode werden blauwe exemplaren bezorgd.

SGV vatte de koe bij de horens en na vijf minuten werd een voorzet vanaf links losgelaten door Jasper Boonstra die door Jos Hoeksema gepromoveerd werd tot 1-0. Meerdere kansen volgden, maar werden niet benut.

Eenrum, dat de eerste helft de wind in de rug had, speelde een soort kick and rush-voetbal. Rond minuut 25 werd Jos Hoeksema gehaakt in de buurt van de zestien. De daarop volgende vrije bal schoot hij via de binnenkant van de paal in de verre hoek voor de 2-0.

Vijf minuten later werd een verre bal van Eenrum verkeerd ingeschat door SGV-verdediger Jesse Roelfsema, waardoor de bezoekers de aansluitingstreffer konden scoren.

Na de doelwisseling had SGV de wind in de rug en was er een karrenvracht aan hoekschoppen  voor de thuisploeg met evenzovele kansen. Daarvan werden er twee benut. Beide opnieuw door Jos Hoeksema.