Afbeelding

Eenvoudige bekerzege voor Holwierde op BATO

HOLWIERDE - Op het eigen Sportpark Katmis heeft Holwierde zaterdag weinig moeite gehad met vijfdeklasser BATO. De 5-1 winst had veel hoger uit kunnen vallen als er in het tweede bedrijf niet zo belabberd werd gespeeld.

Bij de thuisploeg was er een aantal spelers dat eindelijk weer een hele wedstrijd kon spelen. Holwierde was de hele wedstrijd beter, maar er waren nog wel te veel slordigheden te zien. Na zeventien minuten opende Robbie ten Hove het bal door na een steekpass van Bram Geurtsen de BATO-doelman te omspelen en de bal binnen te lopen voor de 1-0.

Het duurde daarna twintig minuten tot een volgende treffer kon worden genoteerd. Een schot van Bram Geurtsen belandde op de paal, waarna in de rebound Mike Kraan er als de kippen bij was om de 2-0 in het net te leggen. Op slag van rust verhoogde Peter Bouwsema de score door uit een door Yirsan Bouman genomen hoekschop de 3-0 binnen te koppen.

‘Niet om aan te zien’

Na de thee ging Holwierde aanvankelijk door met waar het gebleven was. Peter Bouwsema scoorde uit een moeilijke hoek, bijna op de achterlijn, de 4-0 en Mike Kraan zorgde direct daarna voor de 5-0 nadat hij met een sleepbal de BATO-keeper had omspeeld. Wat daarna volgde omschreef Holwierde-trainer Danny Schudde als ‘niet om aan te zien’. Jens Wind zorgde nog voor de eretreffer van BATO.

Voor Holwierde staat er zaterdag een uitwedstrijd tegen Onstwedder Boys op het programma.