Aijolt Douma ontwijkt een sliding van Poolster aanvoerder Tom Dijkman.
Aijolt Douma ontwijkt een sliding van Poolster aanvoerder Tom Dijkman.

Winst Poolster tegen Middelstum, zege Appingedam op Stadspark

Sport

SPIJK - In Spijk hebben Poolster en Middelstum elkaar zaterdag goed in evenwicht gehouden. Poolster trok uiteindelijk met 3-2 aan het langste eind, waar een remise de verhoudingen meer recht zou hebben gedaan. DVC Appingedam keerde met drie punten terug uit de stad waar het met 1-3 won van SC Stadspark.

Poolster kwam goed uit de startblokken. Uit een mooie combinatie tussen spitsen Kevin Bijlsma en Jesse Smit was het de laatste die het net deed bollen voor de 1-0. Na de openingstreffer was het Middelstum dat zich een optisch veldoverwicht schiep, maar Poolster dat het meeste gevaar stichtte. Een boogbal van Kevin Bijlsma ging over de Middelstum-doelman, maar ook over het doel en uit een doorbraak op de rechterkant was het Bijlsma die Jesse Smit in goede positie bracht, maar die schoot naast. 

Op maat

Vijf minuten voor tijd verdubbelden de gastheren de voorsprong Toen Jesse Smit Johan de Groot op maat bediende, die de 2-0 binnen schoot. 2-0 was een mooie uitgangspositie voor Poolster, maar de mannen uit Middelstum dachten daar na de thee een slag anders over, pakten het overwicht en rond het uur was het Allert Noeken die, op aangeven van de net ingevallen Twan Heemstra, de 2-1 binnen schoot. 

Een treffer die nog geen vijf minuten later werd gevolgd door de gelijkmaker toen, na ongelukkig uitverdedigen van Poolster. Twan Heemstra profiteerde voor de 2-2. Middelstum leek door te drukken, maar in minuut 70 was Kevin Bijlsma namens Poolster ontsnapt en na een goede actie kon hij vanaf de achterlijn een voorzet loslaten waaruit Johan de Groot de 3-2 binnen kon schieten. Spanning bleef tot het einde, maar de drie punten waren voor de thuisploeg.

Middelstum kan zich nu opmaken voor de volgende derby thuis tegen Corenos, Poolster speelt zaterdag uit tegen HS 88.

Appingedam

DVC Appingedam was in het uitduel tegen SC Stadspark duidelijk de bovenliggende partij en de 1-3 zege had ook nog wel ruimer kunnen uitvallen. Het met goed veldspel dominantere DVX kreeg in het eerste bedrijf kansen en mogelijkheden, maar kon dat nog net in doelpunten omzetten. De gastheren hanteerden vooral de lange bal, maar konden daarmee ook geen potten breken. 


Ook in het tweede bedrijf was DVC de tegenstander de baas, mede door het inbrengen van Job Groenewold en Ali Al Rifai. Na tien minuten was er een goede pass van achter uit waarop Chris Dijk een voorzet kon afleveren en na een slim overstapje van Jos Groenewold kon Julian Herder de 0-1 op het scorebord brengen. Daarna had de ploeg van trainer Duurt Dijkman al verder moeten uitlopen, maar kansen werden niet benut. Pas in minuut 85 werd het overwicht uitgedrukt in een verdubbeling van de score. Na een goede pass van Ole Horsten schoot Ali Al Rifai de bal prachtig in de korte hoek voor de 0-2. In de slotfase werd het ook nog 0-3. Op aangeven van Diyar Kaja was het Job Groenewold die daar voor zorgde. Direct na de aftrap was er een hoekschop voor SC Stadspark waaruit nog de 1-3 werd gemaakt.